DOMINIKOS RESPUBLIKA

Dominikos Respublika - antra pagal dydį Karibų jūros šalis, kuri pasižymi savo įvairiapusiška gamta, intriguojančia istorija, turtinga kultūra bei šiltais ir svetingais salos gyventojais.

dominican republic g0af2e9fe0 640

Nuotrauka: David MarkPixabay

Apsupta Atlanto vandenyno šiaurinėje dalyje ir Karibų jūros iš pietų, ši vešli atogrąžų rojaus sala gali pasigirti beveik 1609 km pakrantės linija, iš kurių net 402 km yra tituluojami kaip geriausi pasaulio paplūdimiai, įsikūrę nuostabių kurortų ir idiliškų viešbučių apsuptyje. Dominikos Respublikos kurortuose galima rasti viską, ko reikia tobuloms atostogoms - jaukų apgyvendinimą, kokybišką aptarnavimą, įvairias sporto, poilsio ir pramogų galimybes. Čia galite pajusti tikrą Karibų pulsą: dalyvauti vykstančiuose pasirodymuose, šokti Lotynų Amerikos muzikos vakarėliuose, tyrinėti senovines praėjusių šimtmečių relikvijas, mėgautis išskirtine Dominikos gastronomija ir patirti nuotykius nuostabiuose nacionaliniuose parkuose, kalnų grandinėse, upėse, laukiniuose žydros pakrantės paplūdimiuose.

POPULIARIAUSI KURORTAI

LA ROMANA

La Romana yra vienas iš populiariausių salos kurortų itin pamėgtas poilsiautojų. Čia atrasite tai ko širdis geidžia nuo egzotiškų Karibų jūros pakrančių iki pasaulinio lygio golfo aikštynų. Cukranendrių laukai veda į balto smėlio paplūdimius. Įspūdžiai laukia Cotubanama nacionalinio parko urvuose, kurie per daugelį metų tapo tikru meno kūriniu, čia taip pat gausu gėlo vandens šaltinių. Šalia esančiuose salose galima stebėti vėžlius bei nuostabaus grožio koralinius rifus. Nors lankytojai plūsta į La Romaną dėl prabangaus pajūrio gyvenimo būdo, čia itin populiarios vandens pramogos, vietiniai restoranai lepina gastronominiais šedevrais, norintiems apsipirkti, prabangios parduotuvės, o norintys pajusti vietinio gyvenimo ritmą gali lankyti žavingus žvejų kaimelius. Iš La Romana yra patogu vykti į Saonos ir Katalinos salas, kurios yra Cotubanama nacionalinio parko dalis bei labiausiai lankomos vietos šalyje.

PUNTA CANA

Punta Cana - kurortas Karibų jūros regione, žymus dėl savo 48 km ilgio balto smėlio pakrantės, kuri lyg iš atviruko - visą pakrantę gaubia dangų siekiančios kokoso palmės. Čia įsikūrę prabangūs kurortai siūlo viską, ko reikia kokybiškų atostogų ištroškusiam keliautojui. Šeimos mėgaujasi miniatiūriniais pramogų centrais ir vandens parkais vaikams, poros renkasi privatesnes teritorijas savo romantiškam poilsiui. Be nuostabių paplūdimių ir saulės vonių taip pat rasite platų pramogų asortimentą: žvejybą, povandeninį nardymą po skaidrų povandeninį pasaulį bei laivų nuolaužų tyrinėjimą vandenyne. Punta Cana taip pat yra golfo fanų vieta, kurioje yra net 10 aikštynų. Kurorte džiugins prabangios prieplaukos su nuostabiomis jachtomis, cukranendrių plantacijos, nuotykiai safaryje, prestižiniai restoranai bei geriausi šalies SPA centrai. 

 

DĖL GALIMŲ KELIONĖS DATŲ IR TRUKMĖS SKAMBINKITE ARBA RAŠYKITE MUMS

Informaciją dėl saugumo reikalavimų vykstantiems į Dominikos Respubliką galite rasti čia