EGIPTAS

 

Seniausios civilizacijos, palei Nilo upę žaliuojančios oazės, begalinėmis smėlio smiltelėmis nusėtos dykumos, intriguojančios kapų plėšikų istorijos, o kur dar kelionės kupranugariais, datulių saldumas ir, be abejo, Raudonosios jūros vilionės... Visa tai ir daugiau talpina Afrikos bei Azijos pakraščius jungiantis Egiptas, jau nuo seno intriguojantis ne tik aukso, bet ir saulės lobiais.

Egiptas2

Nuotrauka Nadine DoerléPixabay

Ir visai nesvarbu, ar norėtumėte "susipažinti" su mumijomis, ar panirti į koralais nuspalvintą jūros dugną, o gal paragauti mūsų gomuriui neįprastų patiekalų - visi Egipte rasite savo širdžiai artimų veiklų.

Istorijos mėgėjai čia net nespės suktis - seniausias civilizacijas menančių artefaktų gausu net ir giliausiuose šalies vietose! O mėgstančių kiek kitokias pramogas Egipte laukia ne tik garsiosios piramidės ir jas saugantis Sfinksas. Raudonosios jūros bangos slepia ryškiausiomis spalvomis nusidažiusius koralus ir žuvytes, o plačiakraštė dykuma tik iš pirmo žvilgsnio atrodo tuščia.

Nepraleiskite progos nuvykti į vietinius turgus, kurie garsėja kvapniais prieskoniais bei žėrinčiais aukso dirbiniais. Išmėginkite jėgas, gaudydami vėją jėgos aitvarais, ir pažabokite bangas banglentėmis. Niekada nemėginote? Ne bėda, profesionalūs instruktoriai jums su malonumu padės. Dykumą naršykite, o vėliau ir saulę palydėkite, lėkdami keturračiais arba jodami kupranugariais. Aplankykite ties oazėmis įsikūrusius vietinius gyventojus beduinus ir susipažinkite su jų netradicine buitimi.

Vos po kelių dienų šioje šalyje suprasite, kad margesnės ir kontrastingesnės šalies dar reikėtų paieškoti!

 

ŠARM AŠ ŠEICHAS

Jei į kitus pamėgtus kurortus traukia saulė ir jūra, Raudonosios jūros krante, visai netoli Egipto sienos su Izraeliu ir Jordanija, įsikūręs Šarm aš Šeichas kviečia nerti į atostogas tikrąja to žodžio prasme. Tiek patyrusiems narams, tiek mėgėjams su nardymo kauke čia atsiveria šimtų įvairiaspalvių koralų ir daugiau kaip tūkstančio žuvelių margumynas, leidžiantis patikėti visomis pasakomis apie undines ir kitas povandenines būtybes. Tarp populiariausių nardymo vietų - karinis krovininis laivas "SS Thistlegrom", nuskendęs 1941 metais, Antrojo pasaulinio karo metu. Kartu į povandeninę Raudonosios jūros karalystę jis nusinešė lokomotyvus, tankus, šaunamuosius ginklus, kuriuos ir dabar gali apžiūrėti patyrę narai. Norintiems spalvingesnio reginio - vos už dviejų valandų kelionės laivu poilsiautojus priimti pasiruošęs "Ras - Mohamed" parkas-draustinis, garsėjantis gražiausiais povandeninio gyvenimo vaizdais.

Žinoma, pramogų Raudonoji jūra nepagailės ir norintiems likti virš bangų - skrosti jas banglente ar jėgos aitvaru. O mažieji atostogautojai galės žaisti sekliuose pakrantės ruožuose.

Kai dieną rodos, kunkuliuojantis oras ima kiek vėsti pats metas griebti didesnę rankinę ar kuprinę ir keliauti į pagrindinį miesto turgų Sharm al-Maya. Apšviestas spalvingomis lemputėmis, kvepiantis kaljano dūmais ir neregėtų prieskonių aromatais, šurmuliuojantis nuo prekiautojų šūksnių bei prekeivių derybų, šis turgus tiesiog virpa arabiškos kultūros egzotika. Įsigiję pakankamai suvenyrų ir lauktuvių, prisėskite puodeliui kavos ir pasimėgaukite magiška vakarėjančio Šarm aš Šeicho atmosfera.

 

DĖL GALIMŲ KELIONĖS DATŲ IR TRUKMĖS SKAMBINKITE ARBA RAŠYKITE MUMS

Informaciją dėl saugumo reikalavimų vykstantiems į Egiptą galite rasti čia