EGIPTAS

Egiptas - tai vieta, kur suklestėjo šių dienų turizmas. Kelionės į Egiptą tapo klasika. Egzotiški kruizai ilgiausia pasaulio upe Nilu, Gizos piramidžių lankymas, svaiginantis Karalių slėnis, spalvota ir nuolat šilta Raudonoji jūra turistus iš viso pasaulio traukia jau daug dešimtmečių. Atostogaujant Egipte galima susipažinti su musulmoniška Šiaurės Afrikos kultūra, dideliais ir šurmuliuojančiais miestais, kur šalia grakščių mečečių stūkso senos krikščionių bažnyčios, o prie kurortų klega senamiesčio turgūs. Atraskite Egiptą - Sacharos dykumų, kupranugarių, pusdievių faraonų, klajoklių berberų ir Raudonosios jūros žemę.

egypt g8912de5df 640

Nuotrauka: reesortsPixabay

HURGADOS KURORTAI

HURGADA

Hurgadą sudaro 3 centrai: Sakala (kadaise buvęs žvejų kaimelis, o šiuo metu -  populiariausia turistų lankymo vieta su daugybe viešbučių, vietos restoranėlių ir parduotuvių, kur gausu juvelyrinių dirbinių, odos gaminių ir suvenyrų), El Daharas (autentiškiausia miesto dalis, kurioje viešbučių nedaug, bet ji geriausiai atspindi šalies savitumą - gyvenamieji rajonai, pagrindinės mečetės ir nesibaigiantys gatvių turgūs) ir neseniai išaugęs šiuolaikiškas Vilidž Roudas (Village Road) su 5 km bestitęsiančia pėsčiųjų alėja, kurioje apstu viešbučių, parduotuvių, kavinių ir barų.

Prie dešimtis kilometrų besidriekiančių smėlėtų paplūdimių yra įvairių kategorijų viešbučių. Jei norite po paplūdimio pramogų pasivaikščioti po triukšmingą rytietišką turgų, gausybę parduotuvėlių, šis kurortas kaip tik Jums.

EL GUNA

Apie 25 km į šiaurę nuo Hurgados esanti El Guna laikoma madingiausiu, elegantiškiausiu, moderniausiu kurortu Raudonosios jūros pakrantėje. Čia žavi dirbtiniai kanalai, lagūnos, įlankos, žaliuojantys ir žydintys augalai. El Gunos viešbučiams būdingas išskirtinis stilius.Dažniausiai tai neaukšti vasarnamių tipo viešbučiai, sujungti tilteliais. Į namelius būsite atplukdyti kanalais plaukiojančiomis valtimis. Todėl šis kurortas dar vadinamas Raudonosios jūros Venecija. El Guna yra įgijusi Paties draugiškiausio aplinkai Egipto kurorto titulą.

Įdomu tai, kad visi viešbučiai čia turi bendrą pramogų infrastruktūrą. El Gunos poilsiautojai po kurortą gali nemokamai keliauti mikroautobusais ir valtimis arba už nedidelį mokestį naudotis taksi paslaugomis.

El Gunoje galima rasti ir atokesnių paplūdimių, ir už kurorto nusidriekusią dykumą, ir žavintį spalvingą povandeninį pasaulį su paskendusiais laivais.

Autentiška El Gunos aplinka neretai įkvepia vietinius arba užsienio meninkus. Tai verslininkų sukurtas rojus turistams prie Raudonosios jūros. Povandeniniai plaukiojimai, jėgos aitvarų ir burlenčių sportas, golfo laukai, ekskursijos, pramogos, aukščiausios klasės restoranai ir naktinis gyvenimas išskiria El Guną iš kitų kurortų.

SAL HAŠIŠAS

Sal Hašišas - tai naujausias šio regiono projektas, pradėtas įgyvendinti 2008 m. netoli Hurgados (už 20 km į pietus). Jūros ir dykumos kalnų apsuptyje kuriasi ištaigingi viešbučiai, išsiskiriantys unikalia architektūra ir stiliumi. Čia puikiai pailsės ir ramaus, ir aktyvaus poilsio mėgėjai, nes dideliuose viešbučiuose yra viskas, ko reikia norintiems smagiai praleisti laiką: restoranų, kavinių, sveikatingumo centrų. Kurortas garsėja unikaliu ir vieninteliu Viduriniuose Rytuose esančiu vadinamuoju Nuskendusiu miestu. Tai istorinis miestas po vandeniu, siejamas su šioje teritorijoje buvusiu ir prieš milijonus metų nuskendusiu faraonų miestu.

MAKADI BĖJUS

Makadi Bėjaus įlanka, pasižyminti puikiais smėlio paplūdimiais ir nuostabiu koralų rifu, yra apie 30 km į pietus nuo Hurgados oro uosto. Šioje kurortinėje zonoje įsikūrę tik keturių ir penkių žvaigždučių viešbučiai, kuriuos rekomenduojame komfortiško ir ramaus poilsio mėgėjams. Makadi Bėjaus įlankos viešbučiams būdinga graži žalia aplinka, tradicinio arabiško stiliaus architektūra ir aukštos klasės aptarnavimas. Viešbučiai įsikūrę neapgyventoje pakrantės dalyje, tad čia nėra miestui būdingo triukšmo. Šioje įlankoje įsikūręs ir viešbučių kompleksas Madinat Makadis.

MADINAT MAKADIS

Madinat Makadis - jaukus kurortinis miestelis, įsikūręs įlankoje į pietus nuo Hurgados (už 30 km nuo oro uosto ir 35 km nuo Hurgados centro). Kurortas kviečia pailsėti ir ramiai, ir aktyviai. Viešbučiai čia skendi žalumoje, o uždara saugoma jų teritorija leidžia jaustis itin saugiai. Šiame atokiau nuo miesto esančiame kurorte rasite puikių paplūdimių. Šalia paplūdimių zonos driekiasi koralų rifai. Šiuo metu kurorte yra  8 viešbučių kompleksai. Poilsis siūlomas keturių ir penkių žvaigždučių arabiško stiliaus viešbučiuose. Daugelyje galioja sistema "viskas įskaičiuota".

SOMA BĖJUS

Soma Bėjaus kurortas įsikūręs už 50 km į pietus nuo Hurgados. Tai nauja perpsektyvi turistinė zona, kurioje anksčiau driekėsi negyvenama dykuma. Ją užkariauti pradėta 1990-aisiais. Investuotojus viliojo švari jūra, nuostabūs smėlio paplūdimiai, povandeninio pasaulio grožis ir ramybė. Soma Bėjaus kurortinėje zonoje įsikūrę tik keturių ir penkių žvaigždučių viešbučiai. Aplink nėra jokių artimų gyvenviečių, tik dykumos. Barai, restoranai, parduotuvės ir diskotekos įrengtos tik viešbučiuose.

Soma Bėjų galima rekomenduoti mėgstantiems ilsėtis atokiau nuo didesnių ir triukšmingesnių kurortų, taip pat vandens sporto ir kokybiško aptarnavimo mėgėjams. Šį kurortą dėl tinkamų oro sąlygų pamėgo jėgos aitvarų ir burlenčių sporto entuziastai. 2001 m čia buvo atidarytas 18 duobučių tarptautinės klasės Cascades golfo aikštynas, tad poilsį Soma Bėjaus kurorte dažnai renkasi ir golfo mėgėjai.

 

DĖL GALIMŲ KELIONĖS DATŲ IR TRUKMĖS SKAMBINKITE ARBA RAŠYKITE MUMS

Informaciją dėl saugumo reikalavimų vykstantiems į Egiptą galite rasti čia