TUNISAS

Tunisas - tai jūros ir dykumų pasaka, kurioje plevena arabiška dvasia. Daugybės kultūrų įtaką pajutęs Tunisas dabar yra margas, egzotiškas ir puikaus klimato atostogų kampelis. Tunisas sužavės baltais tradiciniais nameliais jūros pakrantėje, senoviniais finikiečių miestais, arabiškais mečečių minaretais, kaljano dūmais iš kavinių ir puikiomis SPA paslaugomis naujuose bei seniau įkurtuose kurortuose. Nemažai Jūsų dėmesio keliaujant po Tunisą atsirieks įspūdingoji Sacharos dykuma, kuri čia kaip niekur kitur gražiai susilieja su Viduržemio jūra.

tunisia g4b4aecf66 640

Nuotrauka:Alex SkyPixabay

CHAMAMETAS

Gražioje smėlio paplūdimių įlankoje įsikūrusį Chamametą galima vadinti Tuniso kurortų sostine. Jis driekiasi Tuniso pakrantėje ir atvykėlius stebina savo istorija, architektūra, tradicijomis ir, visų svarbiausia, auksiniais paplūdimiais bei skaidria šilta jūra.

Miesto simbolis - jazminas. Jo čia įvairiais pavidalais galėsite įsigyti parduotuvėlėse. Tai arabiškas miestas, ne tik paveiktas romėnų įtakos, tačiau turintis ir ispanų bei turkų palikimo. Su Monastyru ir Susa Chamametas smarkiai prisideda prie turizmo sektoriaus klestėjimo Tunise. Šis miestas garsėja medina, fortu, pakrantės promenada ir prieplauka. Čia gausu tradicinių restoranėlių. Mieste žaliuoja parkai ir sodai, aplinkui auga apelsinų, citrinų medžių, driekiasi alyvmedžių alėjos.

Jūros vanduo Chamameto paplūdimiuose taip pat stebinančiai skaidrus ir švarus. Dėl šios priežasties miestas kiekvienais metais sulaukia tūkstančių turistų, Kaip ir kituose Tuniso kurortuose, Chamamete galima užsiimti vandens sportu. Šiame kurorte taip pat yra vietų, kurios labiau skirtos šeimoms su vaikais, ar ramaus poilsio mėgėjams. Taip pat yra vietų, kur vyksta daug paplūdimio vakarėlių, dūzgia naktinis gyvenimas ir šėlsta daug jaunimo. Tad nelabai svarbu, kokioms atostogoms esate nusiteikę, nes Chamamete jos bus puikios. 

Čia gausu ekonominės klasės viešbučių ir kurortų, daug jų siūlo visas tradicines paslaugas: tai "viskas įskaičiuota", baseinai, puikūs kambariai su vaizdu į jūrą ir ekskursijos į aplinkines lankytinas vietas.

Jasmin Chamametas - tai simboliškas kurortinės zonos, esančios netoli jazminų miesto Chamameto, pavadinimas. Jis vienas naujausių kurortų Tunise. Čia palmėmis apsodinta promenada susijungia su vienu ilgiausių smėlio paplūdimių visoje šalyje. Modernus ir prabangus kurortas stebina naujais viešbučiais, tarptautinius standartus atitinkančia prieplauka, restoranais, kavinėmis, parduotuvėmis. Ir viskas už prieinamą kainą.

Jasmin Chamamete puikios sąlygos atostogas leisti su visa šeima - čia veikia pramogų parkas ir ledo arena. Ieškantys naktinio gyvenimo taip pat suras restoranų ir barų, primenančių "Tūkstančio ir vienos nakties" pasakas. Kurorte yra lošimo namų bei daug naktinių klubų. Viešbučiai nauji ir puikūs, nemažai jų - penkių žvaigždučių.

SUSA

Susa - tai vienas didesnių Tuniso miestų, kuris gyvena ne tik iš turizmo, bet ir iš maisto, tekstilės, žvejybos. Susa yra viso regiono centras, jame įsikūręs universitetas. Tai senas miestas, menantis pūnų ir romėnų karus, turintis Romos imperijos palikimo. VII a. Susa buvo užkariauta arabų. Miestas iki šių dienų išlaikė senovinę arabišką dvasią, čia stūkso senas fortas, į dangų stiebiasi apžvalgos bokštai, iš kurių anksčiau miestiečiai stebėdavo toli jūroje ar dykumoje pasirodančius atvykėlius.

Dabar Susa yra ir vienas svarbiausių Tuniso kurortų, kurio karštas oras, šilta jūra ir puikūs paplūdimiai traukia atostogautojus vos ne ištisus metus. Susos paplūdimiai tęsiasi apie 20 km, todėl vietos čia užteks kiekvienam poilsiautojui.Tai linksmybių miestas, kuriame gausu barų ir naktinių klubų. Į Susą nuolat atvyksta žymiausių pasaulio didžėjų ir muzikantų, todėl mieste ne tik skaniai pavalgysite, puikiai pailsėsite prie jūros, bet ir šauniai pašėlsite šokių aikštelėje.

Kaip Monastyro miestas turi Skaneso kurortą netolies, taip už 10 km nuo Susos yra Port el Kantavio kurortinė zona. Kurortas įkurtas 1979 m aplink dirbtinę prieplauką, kurioje telpa beveik 400 jachtų ir laivelių. Kaip ir kituose Tuniso kurortuose, Port el Kantavyje galima čiuožti vandens slidėmis, sklandyti parasparniu. Taip pat čia įrengti golfo laukai, kuriuose vyksta net šios sporto šakos pasauliniai turnyrai.

Nors tai modernus kurortas, vis dėlto daugelis pastatų buvo statomi taip, kad atitiktų tradicinę Tuniso architektūrą. Todėl čia yra ir siaurų arabiškų gatvelių bei arkų, gausu ir baltų Viduržemio jūros pakrantei būdingų pastatų. Aplink jachtų prieplauką įkurtas jaukus "senamiestis", kuriame laiką mėgsta leisti ir senjorai, ir šeimos su mažais vaikais, ir naujai atvykę atostogautojai, ir besilankantys ne pirmą sykį. Didesni kurortiniai viešbučiai išsibarstę per visą paplūdimį nuo pat Susos miesto ir tolyn į kitą pusę - palei stebėtinai žydrus jūros vandenis. Čia rasite skirtingos klasės viešbučių, teikiančių visas kurortui būdingas paslaugas.

MONASTYRAS

Šis senas žvejų miestas dabar tapo pagrindine Tuniso turizmo sostine, kuriame puikiai dera miesto ir paplūdimio pramogos. Apie 100 tūkstančių gyventojų turintis Monastyras gali pasiūlyti viską, ką Tunisas turi geriausio, - nuo puikių viešbučių, auksinės pakrantės iki istorinio palikimo ir tradicinio paveldo. Ant pūnų ir romėnų miesto griūvėsių įkurtas arabiškas miestas buvo svarbus gynybinis bastionas nuo Bizantijos imperijos laivų. Dabar čia išlikęs vienas įspūdingiausių fortų Šiaurės Afrikoje, yra Islamo meno muziejus, laivų prieplauka ir jūros krantinė. Po Monastyrą važinėja turistinis traukinys - tai vienas geriausių būdų apžiūrėti miestą. Monastyre galima pigiai išsinuomoti dviračius, pavažinėti gokartais tam įrengtoje trasoje. Monastyras - tai puiki vieta paragauti tradicinių Tuniso valgių, miesto gatvėse gausu restoranėlių ir užeigų siūlančių jūros gėrybių bei tunisietiškų patiekalų. 

Tai itin malonaus klimato miestas, kuriame daug saulės spindulių, puikūs paplūdimiai ir pasakiškai šilta jūra susilieja į vieną napakartojamą atostogų rinkinį. Viešbučių kokybė taip pat viena geriausių visoje Šiaurės Afrikoje ir kurortų paslaugų lygis vis dar kyla. Monastyro kurortuose yra sporto salių, baseinų, vaikų žaidimo zonų, SPA centrų ir daug kitų paslaugų.

Monastyras yra ne tik kurortas, bet ir senovinis miestas, jungiantis šurmulį ir istorinę architektūrą, o šalia esantis Skanesas garsėja atostogų malonumais ir kurortiniais viešbučiais. Dažnai Skanesas ir minimas kaip vienas Monastyro rajonų jūros pakrantėje. Skanesas labiausiai žinomas dėl aukštos klasės, puikių viešbučių, kurie išdygę fantastiškoje smėlėtoje Viduržemio jūros pakrantėje. Tai turistų mėgstamas kurortas, traukiantis puikia atmosfera ir klimatu. Vien ko verti apie 20 km besitęsiantys auksiniai Skaneso paplūdimiai.

Čia galima čiuožti vandens slidėmis, sklandyti, užsiimti kitu vandens sportu. Netoli esantį Monastyro centrą lengvai ir pigiai pasieksite puikiais vietos traukiniais arba taksi.

MAHDIJA

Mahdija - tai jaukus žvejų miestelis, virtęs puikiu Viduržemio jūros kurortu. Jis yra vienas ramiausių rojaus kampelių Tuniso kurortų grandinėje, kuris vis dar mažai atrastas turistų. Čia vietos žmonės krantinėje laukia iš jūros grįžtančių laivų su dienos laimikiu. Mahdija turi ir senamiestį - mediną, mieste daug Romos imperijos palikimo, atvykėlius vilioja puikūs paplūdimiai su safyro spalvos vandenimis, todėl šiame kurorte viskas alsuoja ramybe, tradicijomis ir istorija. Per amžius Mahdija garsėjo namų dekoravimo menu, todėl miesto gatvėse gausu XX a. pastatų, išsiskiriančių gražiu eksterjeru ir interjeru.

Nardymo entuziastams tai yra viena geriausių vietų visame Tunise. Jūros gyvenimas ties Mahdija turtingas ir gausus, be to, čia Viduržemio jūrą tyrinėjo žymus gamtosaugininkas iš Prancūzijos Jacques'as Cousteau. Daugelis čia atvyksta nardyti ir dėl seniai nuskendusių laivų liekanų, kurios guli netoli krantų. Mahdijoje taip pat galima pažaisti golfą. Čia žaliuojantys golfo laukai nuolat laižomi gaivaus jūros brizo. 

Viešbučių pasirinkimas kurorte išties gausus - nuo penkių ir keturių žvaigždučių su "viskas įskaičiuota" paslauga.

 

DĖL GALIMŲ KELIONĖS DATŲ IR TRUKMĖS SKAMBINKITE ARBA RAŠYKITE MUMS

Informaciją dėl saugumo reikalavimų vykstantiems į Tunisą galite rasti čia